Naslovna AKTUELNO Održani 11. Dani Purče Bosanskog

Održani 11. Dani Purče Bosanskog


U Domu kulture u Puračiću održani su XI po redu Dani Purče Bosanskog, a ovogodišnja manifestacija obilovala je mnogim kulturnim dešavanjima tokom koje su predstavljene dvije knjige kao te izložba fotografija.

 

U čast značajne histoijske ličnosti, po XI  put  Udruženje građana “Purča Bosanski„ u prostorijama Doma kulture upriličila je manifestaciju Dani Purče Bosanskog. Upravo po vojvodi Purči Bosanskom Puračić je i dobio ime, a ovoj manifestaciji prisustvovale su brojne ličnosti iz kulturnog javnog života naše općine i TK.

 

Ovim povodom predstavljena je knjiga Kob autora Šefika Čajića, kao i knjiga Govor srca i duše autora dr. Edhema Muftića. O knjizi su govorili Minela Ćosić direktorica Javne biblioteka, dok je moderator bio Mihad Sakić, a stihove iz knjige su čitali učenici OŠ Puračić. Na jedanaestim danima Purče Bosanskog otvorena je i izložba fotografija iz albuma našeg sugrađanina Saše Radmanovića.

 

Ovogodišnji dani Purče Bosanskog bili su posvećeni Salihu Šabanoviću književniku i autoru knjiga Puračić u prošlosti  i lukavački šehidi i poginuli borci.