Naslovna AKTUELNO Održani sastanci fokus grupa u okviru kampanje “Čuješ, vidiš, znaš – REAGUJ!”...

Održani sastanci fokus grupa u okviru kampanje “Čuješ, vidiš, znaš – REAGUJ!” (VIDEO)

Aktivnosti u sklopu projekta “Čuješ, vidiš, znaš – REAGUJ!” realizuju se u okviru regionalnog projekta „Sprovođenje normi, mjenjanje stavova“ kojeg finansira Europska unija, a provodi UN Women.

 

U.G. Vive Žene Tuzla, u partnerstvu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK, provode projekat „Prevencija i sprječavanje nasilja na području Tuzlanskog kantona.“ Osnovni zadatak projekta je obezbijediti zaštitu žrtvama nasilja u porodici i to kroz dosljedno podnošenje Zahtjeva za izricanje zaštitnih mjera.

 

Sastanci u okviru fokus grupe sa policijskim služenicima tokom predhodnih dana su imali za cilj evaluaciju aktivnosti koje su provedene od početka kampanje u novembru 2020. godine pa do danas, kako bi se identifikovao obim postignutih željenih promjena ponašanja ciljnih skupina.

 

U aprilu 2021. godine održat će se i završna manifestacija kojom će se obilježiti i kraj kampanje “Čuješ, vidiš, znaš – REAGUJ!”.Na događaju će biti prezentirani rezultati i dodijeliti zahvalnice svima koji su, u saradnji sa U.G. Vive Žene, doprinijeli da se projekat i kampanja provedu na najbolji način.

 

 

Preporučujemo video prilog Midhata Sarajlića:

 

 

(RTV Lukavac)