Naslovna AKTUELNO Održano općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke

Održano općinsko takmičenje iz Islamske vjeronaukeU JU OŠ „Poljice “ održano je općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih škola.

 

Na takmičenju su učestvovala 24 učenika 8. i 9. razreda iz svih osam osnovnih škola sa područja općine Lukavac.

 

Učenici su testiranju pristupili u dvije kategorije. U kategoriji osmih razreda  u ukupnom poretku najuspješnija je bila  OŠ Puračić sa osvojenih 254 boda, druga je OŠ Prokosovići sa 208,5 bodova, dok je na trećem mjestu OŠ Lukavac Grad sa  ukupno osvojenih 171,5 boda.

 

Plasman za viši nivo takmičenja ostvarile su učenice iz OŠ Puračić i OŠ Prokosovići. Prvo mjesto pripalo je Dženiti Sadiković, a drugo Arneli Srabović iz OŠ Puračić,  dok je treće mjesto osvojila učenica OŠ Prokosovići Adna Memić.

 

U kategoriji devetih razreda u ukupnom plasmanu  prvo mjesto pripalo je OŠ Lukavac Grad sa osvojenih 205 bodova , druga je OŠ Poljice sa 188,5 bodova, a sa osvojenih 164 boda na trećem mjestu je OŠ Puračić.

 

Plasman  na regionalno takmičenje ostarile su Nejla Hasić iz OŠ Puračić, Ajla Frkić iz OŠ Poljice i Maida Bećić iz OŠ Gnojnica.

 

Regionalno takmičenje održat će se 23. marta, najbolje plasirani učenici sa ovog nivoa  uzet će učešće  na državnom, a oni najuspješni imat će priliku pokazati svoje znanje na najvišem, odnosno međunarodnom nivou.

 

(RTV Lukavac)