Naslovna AKTUELNO Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojkeSimboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u pink boju zvanično smo počeli “Oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke”. Na ovaj način pridružili smo se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

 

Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno” u deset gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata.“

 

Uz podršku Grada Sarajeva u glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto smo obojili Vijećnicu i Šeher – Ćehajinu ćupriju.

 

Osvijetljen je i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, hotel Tuzla, Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i most u Visokom.

 

Podsjećamo, jučer je održana 11. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure” za koju se registrovalo rekordnih preko 8000 učesnika. Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda.