Naslovna Istaknuto Olimpijski komitet BiH: Pomozite sportistima u vrijeme pandemije Covid-19!

Olimpijski komitet BiH: Pomozite sportistima u vrijeme pandemije Covid-19!

Olimpijski komitet BiH je uputio molbu za podršku sportu i sportistima u vrijeme pandemije Covid-19 prema nadležnim državnim institucijama Bosne i Hercegovine i to: Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvu civilnih poslova BiH, Vladi Republike Srpske, Vladi Federacije BiH, Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Vladu Kantona Sarajevo i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo.

 

“Koristimo priliku da Vam se obratimo zbog izuzetno delikatne situacije prouzrokovane pandemijom Covid 19. Cijelo bosanskohercegovačko društvo nalazi se u delikatnoj situaciji i pogođeni su svi segmenti društvenog života rada i funkcionisanja.


Svjedoci smo da će ovo stanje potrajati i da će štete u svim segmentima društva biti velike.

Iz dana u dan primjećujemo da nadležna državna i entitetska ministarstva i institucije pokušavaju da iznađu najadekvatnija rješenja za spas ekonomije, privrede, zdravstva i sl.

Na žalost nismo primjetili da bilo ko spominje i razmišlja o spasu sporta i sportista kao najboljih ambasadora svakog društva koji u ovim teškim trenutcima pokazuju sportski duh i karakter fair play-a, te organizuju humanitarne i donatorske akcije, ne bi li pomogli drugima koji su zaraženi i bespomoćni na njihovom putu fizičkog i psihičkog spasa i ozdravljenja.

S tim u vezi Vas molimo lično, ali i institucionalno, da izmorenom bosanskohercegovačkom sportu koji je više decenijski ignorisan kao i njegovi sportisti, pomognete na način da osmislite konkretne akcije i odobrite značajna finansijska sredstva za naše vrhunske sportiste koji se i u ovim uslovima pripremaju za Olimpijske igre, kao i za Olimpijski komitet BiH i sportske saveze BiH koji brinu o našim sportistima.”