Naslovna AKTUELNO Omladinska grupa “Kvart” najavljuje uličnu akciju

Omladinska grupa “Kvart” najavljuje uličnu akciju


Omladinska grupa „Kvart” Lukavac, povodom obilježavanja „Dana volontera”, organizuje uliču akciju 6. decembra 2019.godine u Opštinskom parku u Lukavcu sa početkom u 12,00 sati.

 

Cilj ulične akcije je obilježavanje ovog bitnog datuma za sve volontere, te upoznavanje građana i mladih ljudi sa volonterizmom i njegovim dobrobitima. Naši volonteri će građane poslužiti toplim čajem ili kafom i keksićima, a također će biti izložene i fotografije naše organizacije sa naših aktivnosti i akcija.

 

Najčešći vid pomoći pri volontiranju se iskazuju prema osobama koje su u bolnicama, domovima za djecu, domovi za starije i nemoćne osobe i sl. Volontiranje mladim pomaže da steknu znanje van obrazovnog programa kako bi stekli radno iskustvo kao i naviku da pomažu drugima ne očekujući novčanu naknadu.

 

“Pozivamo sve građane da nam se pridruže na našoj uličnoj akciji i podrže naš trud, rad i zalaganje za našu zajednicu”, poručuju organizatori.

 

Omladinska grupa “Kvart” je nevladina organizacija, osnovana od strane mladih koji su nezadovoljni svojim položajem u društvu, s ciljem da svojim djelovanjem dovedu do promjena i boljih uslova za mlade.

 

 

(RTV Lukavac)