Naslovna AKTUELNO Omladinska grupa “Kvart” organizuje edukaciju o pisanju projekata

Omladinska grupa “Kvart” organizuje edukaciju o pisanju projekata


Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Budi promjena u svojoj zajednici ”organizuje četvrtu radionicu po redu sa temom „Pisanje projekata (I dio)“ koja će se održati 11.05.2019.godine u 12,00 sati u prostorijama Centra za kulturu Lukavac.

 

Cilj projekta je da omogućimo mladima neformalno obrazovanje putem radionica. Teme radionica su vezane za pisanje projekata,zakone o mladima, volonterizam i slične teme koje pomažu mladima da se obrazuju u tom pogledu i postaju lideri u svojim zajednicama i postaju promjena u svojoj zajednici.

 

Ovo je četvrta radionica po redu, a projektom je predviđeno devet radionica. Svaki mjesec se održava po jedna radionica i bit će održana jedna ulična akcija u toku ljetnog raspusta.

 

Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude od  14 do 18 godina da učestvuju na našim radionicama i time se neformalno obrazuju i postaju promjena u svojoj zajednici.

 

Omladinska grupa “Kvart” je nevladina organizacija, osnovana od strane mladih koji su nezadovoljni svojim položajem u društvu s ciljem da svojim djelovanjem dovedu do promjena i boljih uslova za mlade.

 

(RTV Lukavac)