Naslovna AKTUELNO Online konferencija ‘Nova prilika za bolje obrazovanje u BiH’

Online konferencija ‘Nova prilika za bolje obrazovanje u BiH’

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH organizira stručnu online konferenciju “TIMSS 2019 – Nova prilika za bolje obrazovanje u Bosni i Hercegovini”.

 

Konferencija će biti održana 15. decembra, u terminu od 11 do 13.30 sati, a cilj je približiti načine na koje se rezultati i preporuke međunarodnih istraživanja mogu koristiti za unapređenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini.


 

Tijekom konferencije bit će predstavljena i sveobuhvatna analiza prikupljenih TIMSS 2019 podataka koja će omogućiti detaljan uvid u rezultate i preporuke ovoga istraživanja, kao i u praktičan način njihove primjene, najavili su organizatori.

 

TIMSS 2019 rezultati, koje je Agencija predstavila javnosti 8. prosinca 2020., potvrdili su sve ono na što nam je ukazala PISA 2018 – našoj djeci, u odnosu na njihove vršnjake diljem svijeta, nisu pružene iste mogućnosti za ostvarenje punih potencijala.

 

Nakon više od 20 godina kontinuiranog rada na promjenama u obrazovanju, učinci dosadašnjih napora za unapređenje kvalitete i dalje su nevidljivi.

 

Što i kako dalje – samo su neka od pitanja kojima će se baviti sudionici stručne konferencije, priopćili su organizatori.