Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac dobila donaciju Općine Centar (VIDEO)

Općina Lukavac dobila donaciju Općine Centar (VIDEO)U svrhu saniranja posljedica prirodne nesreće koje su u junu ove godine zahvatile Tuzlanski kanton, Općina Lukavac  i nekoliko drugih općina i gradova TK dobile su pomoć u ukupnom iznosu od 150 000 KM.

 

Radi se o sredstvima koje je u ime pomoći jedinicama lokalne samouprave donirala Sarajevska općina Centar, i to po 20 000 KM općinama: Lukavac, Kalesija, Banovići i Čelić, kao i gradovima Gračanica i Srebrenik, dok je Grad Tuzla dobio iznos od 30 000 KM.

 

Tim povodom u Gradskoj upravi Tuzla, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava pomenutim jedinicama lokalne samouprave. Potpisivanju su prisustvovali predstavnici Općine Centar i prestavnici pomenutih općina i gradova.

 

Na sastanku je kazano da je ovo izraz solidarnosti prijateljskim gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu,  da pomenuta sredstva ne mogu sanirati svu štetu, ali da je kao i 2014., ova općina izrazila svoje razumijevanje sa stanovništvom poplavljenih područja i spremnost da ponovo pomogne.

 

Općina Lukavac pomenuta sredstva utrošiće u proces saniranja šteta, kojih je ove godine bilo dosta, pa iako su najveće štete registrovane na poljoprivrednim dobrima, poplavljen je i veliki broj stambenih objekata i putne infrastrukture.

 

Više informacija o ovoj temi možete saznati u video prilogu Suade Imamović.

 

(RTV Lukavac)