Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac nije dala odobrenje plinari “Messer” za smještaj migranata

Općina Lukavac nije dala odobrenje plinari “Messer” za smještaj migranata

Općina Lukavac

Povodom informacije koja je plasirana na društvenim mrežama povodom smještaja migranata na području Lukavac, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Općine Lukavac:

 

Obavještavamo građane općine Lukavac da društvenim mrežama kruže dezinformacije da je Općina Lukavac dala odobrenje plinari ,,Messer” u naselju Koksara, za smještaj migranata. 

Ovim putem demantujemo ove navode i ističemo da Općina nije ni od koga konsultovana u vezi navedenog pitanja, a posebno u smislu da da bilo kakvu saglasnost za smještaj migranata.

 

Pažljivo ćemo istražiti ove navode i odlučno stati u odbranu i zaštitu građana općine Lukavac. Nećemo prihvatiti nikakvo prelivanje problema na području naše općine i poduzeti ćemo sve zakonom dozvoljene mjere da zaustavimo bilo kakav pokušaj u ovom smjeru. Općina Lukavac je svjesna da država BIH ima problem migranata i da se isti mora rješavati na državnom nivou. Spremni smo biti dio državne inicijative i zajedničkog djelovanja na sistemskom i sveobuhvatnom rješavanju problema migranata.

 

Pozivamo građane općine Lukavac da ne nasjedaju na neprovjerene informacije, a ukoliko dođe do bilo kakvog kontakta sa organima Općine po ovom pitanju, građani će biti obaviješteni. Uvjereni smo da će Općina kroz zakonom predviđene mehanizme moći zaštititi građane, a ukoliko bilo ko odluči nekim drugim putem ovaj problem premjestiti u naše dvorište, uvjereni smo da će zakonske postupke Općine pratiti i odlučna zaštita kroz građanski otpor, kako bi se zaštitila volja i interesi građana općine Lukavac.