Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac poziva građane da uveličaju septembarske svečarske dane

Općina Lukavac poziva građane da uveličaju septembarske svečarske daneIz kabineta općinskog načelnika su uputili pozivnicu građanima da prisustvuju događajima koji su upriličeni u povodu Dana Općine Lukavac:

 

“Obavještavamo građane općine Lukavac da će povodom 18. septembra – Dana Općine Lukavac biti upriličen niz aktivnosti i ovom prilikom srdačno pozivamo sve građane općine Lukavac da svojim prisustvom uveličaju svečanost obilježavanja.

 

Obilježavanje Dana Općine započet će pozorišnom predstavom „Muška posla“ koja će se održati u Centru za kulturu Lukavac 15.09.2019. godine (nedjelja) sa početkom u 19:30h.

 

U ponedjeljak 16.09.2019. godine sa početkom u 19:00h u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac održat će se „Veče sevdaha“.

 

U okviru obilježavanja Dana Općine, u utorak 17.09.2019. godine sa početkom u 17:00h održat će se zabavni program za djecu „Dan dječijeg osmijeha“ na platou Centra za kulturu Lukavac sa bogatim sadržajem. Koristimo ovu priliku da pozovemo djecu i roditelje da se zajedno zabavimo uz animatore, maskote, balone, edukativne i zabavne predstave za djecu i face-painting. Istog dana, sa početkom u 20:30h u bašti BBCC kluba održat će se koncert lokalnih uspješnih bendova Big brothers band i Alter acoustic.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, koncert će se održati u klubu a zabava za djecu u holu Centra za kulturu Lukavac.

 

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Općine Lukavac održat će se 18.09.2019. godine (srijeda). Nakon svečanog otvorenja platoa ispred Centra za kulturu Lukavac koje je planirano u 11:00h, položit će se cvijeće na Spomen kosturnicu Macan Marija u 13:00h i Centralno spomen obilježje u 13:30h. Nakon polaganja cvijeća planiran je počasni defile.

 

Svečana akademija održat će se u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 14:00h.

 

Obilježavanje Dana Općine Lukavac zaključit će se koncertom „Musicae Bosnae“ (izvođači programa: mr. Šejla Glinac – violina i mr. Elvis Sivčević – gitara koji će se održati 19.09.2019. godine (četvrtak) na platou Centra za kulturu Lukavac sa početkom u 20:00h (ili u velikoj sali Centra za kulturu u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika).

 

Ovom prilikom, svim građanima općine Lukavac upućujemo najiskrenije čestitke povodom 18. septembra – Dana Općine Lukavac.”

 

(RTV Lukavac)