Naslovna AKTUELNO Općina Lukavac raspisala javni poziv namijenjen poljoprivrednicima

Općina Lukavac raspisala javni poziv namijenjen poljoprivrednicima


Služba za privredu, lokalni razvoj i inspekcijske poslove Općine Lukavac raspisala je Javni poziv za predaju zahtjeva za ostvarivanje prava na korištenje sredstava ostvarenih od zakupa poljoprivrednog  zemljišta u vlasništvu države za projekat uredjenja poljoprivrednog zemljišta procesom okrupnjavanja zemljišnog posjeda.

 

Pravo na podnošenje prijava po ovom Javnom pozivu imaju obrtnici, pravna ili fizička lica koja se bave poljoprivrednom djelatnošću sa sjedištem na području općine Lukavac, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata koji vodi nadležna Služba, koja imaju Ugovore o kupovini ili zamjeni poljoprivrednog zemljišta ovjerenog od strane notara i dokaz da su u postupku rješavanja imovinsko pravnih odnosa kod nadležnih organa ili da su isti završili.

 

Javni poziv teče od 10.do 19. decembra i objavljen je na oglasnoj ploči Općine Lukavac  i službenoj web stranici Općine Lukavac.Obrasci zahtjeva za prijavu na Javni poziv mogu se preuzeti u šalter sali Općine Lukavac i zajedno sa dokumentacijom predati na protokol Općine Lukavac.