Naslovna AKTUELNO Općinska delegacija posjetila MZ Lukavac Grad (VIDEO)

Općinska delegacija posjetila MZ Lukavac Grad (VIDEO)

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić sa saradnicima započeo je sa aktivnostima obilaska mjesnih zajednica.

 

Prva u nizu bila je Mjesna zajednica Lukavac Grad u kojoj se sa prestavnicima Vijeća MZ Lukavac Grad razgovaralo o aktuelnim problemima i mogućnostima za njihovo rješavanje.

 

Kako je ovom prilikom istaknuto trenutni fokus Općine Lukavac je implementacija velikih strateških projekata kao što je vodosnabdjevanje, uređenje parking prostora, donošenje regulacionog plana i rješavanje problema nelegalne gradnje, kao i pitanje ekologije.

 

Zaključeno je kako su svi strateški projekti u direktoj korelaciji sa problematikom stanovnika koji žive na području Lukavac Grada.

 

Ovom posjetom, kao i konkretnim dijalogom, zadovoljni su i u Vijeću MZ Lukavac Grad, koji su ovom prilikom delegirali i druge uočene probleme, kao i one koje su im uputili građani.

 

Cilj ovih posjeta je produbljivanje saradnje sa vijećima mjesnih zajednica, kao i razgovor sa mještanima na terenu, a  kako bi se uvidjele potrebe stanovnika i stvarni prioriteti za rješavanje. Na ovaj način nastoje se definisati pravci djelovanja kako bi se sagledale mogućnosti za realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata.

 

 

Preporučujemo video prilog Alema Meškovića:

 

 

 

(RTV Lukavac)