Naslovna AKTUELNO Organizovana volonterska akcija u Puračiću + VIDEO

Organizovana volonterska akcija u Puračiću + VIDEO

Vrijedne žene iz Puračića organizovale su volontersku akciju čišćenja i uređenja objekta mjesne ambulante u Puračiću.

 

„Mi smo se zamolili fabrici lijekova Zada iz Lukavca, koji su nam donirali čemprese, zemlju i donirali materijal za krečenje ambulante. Naši ljudi, koje smo angažovali, besplatno će okrečiti ambulantu, a mi ćemo čistiti. To je udruženje žena koje je politički nezavisno i nije ni u kakvoj stranci, a radimo sa ciljem da nešto napravimo u Puračiću pošto se ništa ne radi, niko ništa ne poduzima, gdje god pogledate užas je, a mi smo jedina mjesna zajednica gdje imamo neke izvore prihoda, a kao da i nemamo“, rekla je za RTV Lukavac Mujesira Ćosić, organizatorica akcije.


 

U akciju su se uključili i učenici OŠ „Puračić“.

 

„Danas smo došli sa razredom VIII – 1. Jučer smo sadili cvijeće u našoj školi i obilježavali 22. april Dan planete Zemlje, a danas nam je čast da pomognemo u uređenju našeg objekta doma zdravlja Puračić. Naši učenici svojim malim rukama, kao što vidite, uljepšavaju naš dom zdravlja i mislim da je ovo jako lijep čin“, rekla je nastavnica OŠ „Puračić“ Svjetlana Glibanović.

 

Ova akcija još jednom je pokazala da uz malo uloženog truda i društvenog aktivizma prostor u kojem živimo može biti puno ljepši i funkcionalniji.

 

(RTV Lukavac)