Naslovna AKTUELNO OŠ Poljice realizuje projekat “Knjige i djeca prijatelji za cijeli život“

OŠ Poljice realizuje projekat “Knjige i djeca prijatelji za cijeli život“

Uređen i sam prostor u školskoj biblioteci


Čitalačka kultura i navike naših učenika “Knjige i djeca prijatelji za cijeli život“ naziv je projekta koji se realizuje u OŠ Poljice od strane Razvojnog tima ove škole, koja je od strane Federalnog ministartva obrazovanja i nauke dobila određena sretstva za nabavku  novog lektirnog naslova, odnosno obogaćivanja bibliotečkog fonda.

 

Sam projekat kako ističu iz ove škole proistekao je iz potrebe unapređenja kvaliteta obrazovanja u segmentu Razvoja inkluzivne prakse a što je sastavni dio Plana razvoja škole.

 

Realizacijom ovog projekta pored nabavke potrebnih lektirnih naslova bit će uređen i sam prostor u školskoj biblioteci koji će se prilagoditi i održavanju radionica i književnih druženja.

 

Pored obezbjeđenih sredstava od strane federalnog ministarstva, Razvojni tim škole tokom realizacije ovog četvorogodišnjeg projekta aplicirao je i na slične javne pozive kako bi se riješio dugoročni problem školske biblioteke, određena sredstav obezbjeđena su i od strane kantonalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Pedagoškog zavoda TK , Rotari cluba ali i lukavačke firma Boksmark koja je školi donirala 160 lektirnih naslova.

 

Razvojni tim škole nastavlja sa projektima koji ć e dopinijeti razvoju ključnih kopetencija za cjeloživotno učenje svojih učenika.