Naslovna AKTUELNO Otvorena izložba slika “Tišina u izolaciji”, autora Ismeta Hodžića (VIDEO)

Otvorena izložba slika “Tišina u izolaciji”, autora Ismeta Hodžića (VIDEO)

U sklopu “Majskih dana otpora” u prostorijama Centra za kulturu Lukavac svečano  je otvorena izložba slika pod nazivom “Tišina u izolaciji”, lukavačkog autora Ismeta Hodžića.

 

Okupljene ljubitelje likovne umjetnosti, u ime organizatora događaja, pozdravio je  Mihad Sakić, koji je otvorio izložbu.

 

Ideju za izložbu “Tišina u izolaciji„  osmislio je sam autor Ismet Hodžić, koji je tokom krize uzrokovane pandemijom i izolacije postavku svojih izložbenih radova prilagodio novonastaloj situaciji.

 

Kroz cjelokupan stvaralački period autor Ismet Hodžić  zadržao je kontinuitet stvaranja, a njegovi pejzaži su jedinstveni, on je romantik i lirski slikar,  koji ljepote svoga kraja i okruženja predstavlja na najljepši mogući način. Svjetlost stvaranja  ove ljepote,  kako i sam ističe, doživio je još kao dijete  i sada u poznim godinama života kroz umjetnička djela nastoji prenijeti na buduće mlade stvaraoce.

 

 

Ismet Hodžić je slikar koji je svoj dar otkrio i verificirao brojnim ostvarenjima kroz umjetnički staž dug 37 godina, a za koje nisu izostala ni priznanja i to ona svjetska. Do sada je ostvario 28. samostalnih izložbi, a posljednja “Ogledalo duše” ostala je zapažena po zanimljivoj zbirci pejzaža Bokavića, rodnog kraja autora, kao i svjetskih atraktivnih destinacija. Univerzalna poruka koja se krije u  njegovim djelima  je jasna, da je priroda izuzetno lijepa, ali i da je moramo sačuvati.

 

Preporučujemo video prilog Subhije Sivčević:

 

 

 

(RTV Lukavac)