Naslovna AKTUELNO Otvorena izložba slika HKD “Napredak” (VIDEO)

Otvorena izložba slika HKD “Napredak” (VIDEO)

HKD “Napredak”, u saradnji sa Javnom bibliotekom Lukavac, upriličili su izložbu slika i fotografija, nastalih na augustovskoj Međunarodnoj likovnoj koloniji “Bistarac 2019”.

 

HKD “Napredak” u Lukavcu ima veoma bogatu prošlost, još 30-tih godina prošlog stoljeća zabilježeni su prvi podaci o aktivnostima ovoga društva, baš kao i određeni oblici saradnje sa tadašnjom knjižnicom ili bibliotekom u Lukavcu.


 

Program je obogatila i večer poezije, na kojoj su nastupili pjesnici Tarik Salkić i Minela Moranjkić-Ćosić, koja je ujedno predstavila svoju zbirku poezije „Cesta za nigdje”.

 

Posebnu dimenziju u ovom vremenu, vremenu Adventa, ima  “čekanje” koje nikada nije pasivno i dosadno, već obogaćeno brojnim aktivnostima i djelima i to za druge, porodicu, prijatelje, zajednicu,  znane i neznane…Cilj je da svako osjeti sreću i radost nadolazećih blagdana, da se da svrha onome u što se uložio napor, trud, vrijeme, te u konačnici da svi budu  dio “dobra”.

 

U vrijeme Adventa HKD “Napredak” realizuje nekoliko prigodnih manifestacija. Pored upriličene izložbe, bit će održan i Božićni koncert i to 14. decembra u Centru za kulturu Lukavac. Gosti na koncertu bit će Ženski vokalni ansambl Nene iz Bošnjaka i Slavonski tamburaši iz Županje.

 

Iz HKD “Napredak” pozivaju sve građane da sa njima podjele radost zbog nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika.

 

Preporučujemo video prilog Edine Husović.

 

 

(RTV Lukavac)