Naslovna AKTUELNO Padat će kiša i snijeg, puhati vjetar, a onda nam stižu proljetni...

Padat će kiša i snijeg, puhati vjetar, a onda nam stižu proljetni dani

U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

 

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.


 

U ponedjeljak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

 

U utorak se u Bosni očekuje postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Slabe padavine u sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postepeno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.