Naslovna AKTUELNO Penzionisani profesor i trener Fuad Hasanović treba pomoć

Penzionisani profesor i trener Fuad Hasanović treba pomoćPenzionisani profesor i istaknuti sportista i trener Fuad Hasanović treba pomoć sugrađana i drugih humanih ljudi.

 

Lukavčanin, koji je u ovome gradu od rođenja 1941. godine, a koji je radni vijek proveo učeći, trenirajući i vaspitavajući brojne generacije, što je nastavio i u penzionerskim danima, sada se suočio sa teškom bolesti zbog koje mu je amputirana i noga.

 

Iako je osnovna bolest tromboza zaustavljena, profesor Hasanović je postao 90%-tni invalid koji treba rehabilitaciju, nabavku odgovarajuće proteze i prilagodbu ličnog automobila.

 

Porodične prilike su mu, uz malu penziju, dodatno opterećenje, pa nije u mogućnosti da sam snosi troškove daljeg rehabilitacionog procesa i osposobljavanja za rad i kretanje.

 

Kako bi nastavio trenerski rad sa djecom u više naselja na području općina Gračanica i Lukavac, ovaj Lukavčanin moli za pomoć.

 

Fuada Hasanovića možete kontaktirati pozivom na broj 066 834 717, a sredstva uplatiti na račun u Raiffeisen banci broj 1613000053189326.

 

(RTV Lukavac)