Naslovna AKTUELNO Petev: Neki igrači nisu iskoristili priliku protiv Crne Gore, Krunić ne ide...

Petev: Neki igrači nisu iskoristili priliku protiv Crne Gore, Krunić ne ide u Dansku

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je analizirao utakmicu protiv Crne Gore kako bi ispravio greške uoči susreta protiv Danske u nedjelju.

“Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera”, rekao je Petev.

Što se zdravstvenog biltena tiče, Petev kaže:

“Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza”, rekao je Petev.

O susretu protiv Danske slektor Zmajeva kaže:

“Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90. minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledateljima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati”, poručio je Petev.