Naslovna AKTUELNO Počela dekoracija i ukrašavanje grada povodom novogodišnjih praznika!

Počela dekoracija i ukrašavanje grada povodom novogodišnjih praznika!

Dekoracija  ,odnosno ukrašavanje   ulica,  kićenje grada  pred novogodišnje   i božićne praznike   tradicija je koja se provodi u  gotovo svim gradovima u FBiH  pa tako i na području općine Lukavac .Ovu aktivnost već deset  godina provodi  Služba za komunalne i stambene poslove općine Lukavac.

 

Za dekoraciju i ukrašavanje  ulica koristiće  se  prema riječima Edina Hamzića,šefa Službe za komunalne i stambene poslove općine Lukavac dekoracije  iz  predhodnih godina,uz određenu zamjenu zastarjelih ukrasa, a osim  običnih  dekorativnih elemenata   ,ukrašavanje  našeg grada i ove godine  biće upotpunjeno velikom dekorativnom jelkom.

 

Postavljanjem  umjetnog bora visine oko 9.metara  na raskrsnici  u ulici Branilaca Bosne  doći će i do izmjenjenog  režima  saobraćaja u pomenutoj ulici  zbog čega  je ovom prilikom Hamzić  uputio  apel  građanima.

 

Kako bi građani uistinu  mogli uživati  u zimskoj idili  i  svim ovim  ukrasima i dekoracijama po kojima je naš grad postao prepoznatliv   u TK ali i FBiH  razmatrana je mogućnost , da se u narednom periodu  poput  zabrane  saobraćanja ovom ulicom u  ljetnom periodu ta praksa primjeni  u određenom intervalu i u zimskim mjesecima.

 

 

Postavljanje novogodišnjeg  nakita i ove godine  uz  poslove  održavanja čistoće  javnih površina ,i održavanje rasvjete na području  općine Lukavac  povjereno je radnicima JKP Rad Lukavac .