Naslovna Istaknuto Počela dodjela dopunskih taksi oznaka za 2022. godinu

Počela dodjela dopunskih taksi oznaka za 2022. godinu

Distribucija dopunskih taksi oznaka kreće od danas, 14. januara i trajat će do 01. marta ove godine, do kada svi taksisti i njihova udruženja imaju rok da podnesu zahtjeve za dobijanje dopunskih taksi oznaka i istu postave na vozila kako bi na vidljijv način bili obilježeni da legalno odavljaju djelatnost taxi prijevoza.

 

Za kontrolu legalnih taksi oznaka bit će zaduženi inspektori cestovnog saobraćaja i pripadnici MUP-a TK, te u skladu sa situacijom podnositi prekršajne prijave za koje su propisane visine novčanih kazni


 

„Visina novčane kazne za neposjedovanje dopunske taksi oznake za pravna lica je od 500KM do 1500KM, a za odgovorno lice u pravnom licu u iznosu od 200 KM do 500KM, dok je za samostalne prijevoznike koji obavljaju taksi djelatnost  visina novčane kazne je  od 500KM do 1500 KM“ rekao je Nenad Lukanović, pomoćnik ministra za saobraćaj TK.

 

Na području Tuzlanskog kantona trenutno taksi djelatnost obavljala 486 taksi prijevoznika sa 610 taksi vozila. U oblasti taksi prijevoza na području Tuzlanskog kantona uposleno je oko 700 osoba (vozači, dispečeri i dr.)