Naslovna AKTUELNO Počela ljetna sezona na Panonskim jezerima u Tuzli

Počela ljetna sezona na Panonskim jezerima u Tuzli

Zvanično je u petak počela ljetna sezona na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli. Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane dezinficirane vode u jezerima, čime su se stekli uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone koja će se realizovati uz primjenu svih propisanih mjera za zaštitu i sprječavanje širenja virusa COVID-19.

 

˝Svi uslovi su se stekli, otvorili smo sezonu. Prvih 100-tinjak gostiju je već došlo. Radimo uz pridržavanje svih preventivnih mjera počev od broja gostiju, pa do prostora u kompleksu koji obezbjeđuje sigurnost razdaljine među gostima. Voda je čista, slana, hlorisana i provjerena od strane Zavoda za javno zdravstvo TK˝, kazao je direktor JKP “Panonika“ Tuzla Maid Porobić.

 

Prema njegovim riječima, kapaciteti Panonice u normalnim uslovima su oko 15 hiljada gostiju, no ove sezone će to biti tri puta manje. ˝Spremni smo ispoštovati sve mjere i preporuke, kako bi se kupači i gosti jezera mogli osjećati sigurno. Veličina Panonike je 75 hiljada kvadratnih metara, a vodene površine su veće od 25 hiljada kvadratnih metara. Tako da možemo obezbijediti sigurnosnu razdaljinu i pružiti sve uslove dezinfekcije. Mi vršimo nadzor provođenja mjera preko naših službi. Uposlili smo preko 100 ljudi. Mi imamo mogućnost praćenja ulaska gostiju u realnom vremenu i naše sigurnosne službe će nadzirati stalno provođenje preventivnih mjera. Naši gosti će biti potpuno sigurni i ne treba niko da se plaši˝, naglasio je.

 

Cijene dnevnih ulaznica ostaju nepromijenjene u odnosu na prošlu sezonu, a više informacija možete pronaći na web stranici www.panonika.ba.

Obzirom na ograničeni kapacitet kompleksa slanih jezera zbog primjene preventivnih mjera, prodaja ograničenog broja sezonskih ulaznica po akcijskim cijenama, koja je prekinuta 18.marta, nastaviće se u periodu od 26.6. do 30.6.2020.godine od 11 do 14 sati na južnoj ulaznoj kapiji u Panoniku (novi pješački most iz gradskog parka).

Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 8 do 20 sati, a tokom jula i augusta, jedan sat ranije i duže.