Naslovna AKTUELNO Počeli radovi na asfaltiranju puta prema Ratišu

Počeli radovi na asfaltiranju puta prema Ratišu

U toku su radovi na asfaltiranju dijela puta prema Ratišu, u MZ Gnojnica.Kao što su istakli mještani, ovaj projekat je veoma značajan za njih, ali i za posjetioce Dovišta na Ratišu.

 

Mještanin Muhamed Tabaković je kazao: „Pokušavamo ovaj put uraditi od 2005.godine, nismo uspjeli i evo sada smo konačno počeli kako je načelnik i obećao. Drugi dio puta smo se dogovorili uraditi na principu marka na marku kako bismo završili.“


 

„Nalazimo se na radilištu jedne dionice puta iz Gnojnice prema Ratišu, puta koji je od velikog značaja za mještane i koji je identificiran kao jedan od prioriteta. Ratiš je inače lokalitet koji je poznat po Dovištu, ali se na putu prema Ratišu nalazi i niz privatnih parcela i objekata a ovo je i veza naše općine sa općinom Srebrenik. Radi se o jednom iznimno važnom putu, o jednoj dionici na kojoj imamo, osim ove lokacije koju vidimo ispred nas, na još dva mjesta kritične uspone koje je bilo jako teško održavati gdje smo imali situaciju da se nakon kiše oteža ili obustavi komunikacija prema Ratišu. Asfalt na ovom dijelu počinje da se stere narednih dana.“ – istakao je Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.