Naslovna AKTUELNO Početak sedmice u znaku visokih temperatura

Početak sedmice u znaku visokih temperaturaVelikih promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini tokom nekoliko predstojeći dana – neće biti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

utorak sunčano. Postepen porast naoblake tokom poslijepodneva i u večernjim satima u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 22 do 26, a dnevne od 29 do 35 °C.

 

srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi ili slaba i povremena kiša. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu do 24, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 29 do 34 °C.

 

četvrtak u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje u Hercegovini i na zapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.