Naslovna AKTUELNO Za nekoliko dana prolongirana gradnja mosta na Spreči

Za nekoliko dana prolongirana gradnja mosta na Spreči

Radovi na rekonstrukciji mosta na rijeci Spreči u Modracu, iako su bili najavljeni za 18. juni, zbog vremenskih neprilika su odgođeni.

 

Izvođači radova iz kompanije “Roading” Gračanica kažu da će sačekati nekoliko dana kako bi se vremenski uslovi poboljšali.


 

Ovaj most je, zbog svoje neadekvatnosti, decenijama predstavljao „usko grlo“ na regionalnoj cesti R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, a njegova sanacija će se odvijati pod pokroviteljstvom Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

 

Most će biti značajno proširen, a predviđena je i sanacija konzolnih nosača čeličnim lamelama, uz gradnju dvije pješačke staze od bruto širine 2×80 cm.

 

Tokom izvođenja radova, u periodu od 30 dana, saobraćaj će biti u potpunosti obustavljen. Alternativni pravac za motorna vozila je Modrac-Tabaci-Koksara, a za teretna Mosorovac-Puračić-M-4.

 

„Ovo je generacijski projekat i riješit će problem križanja i kretanja pješaka na jednoj od najprometnijih dionica na području Lukavca. Uložili smo mnogo energije da se ova investicija desi, a maksimalno očekivano vrijeme trajanja radova je mjesec dana.Radovi uvijek stvaraju teškoce građanima zbog zastoja, smetnji u kretanju i slično. Tako će biti i ovaj put. Na žalost kolovoz i most se ne mogu raditi u vrijeme odvijanja saobraćaja. Sarađujemo intenzivno sa izvođačem i učinit ćemo sve što je u našoj moći da skratimo ovo vrijeme, ali obustave saobraćaja se ne mogu izbjeci“, rekao je povodom najave početka radova načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

(RTV Lukavac)