Naslovna AKTUELNO Izvršite uvid u Izvod iz Centralnog biračkog spiska

Izvršite uvid u Izvod iz Centralnog biračkog spiska

Općinska izborna komisija putem Plana izlaganja izvoda iz centralnog biračkog spiska je osigurala svim zainteresovanim osobama pristup Izvodu iz centralnog biračkog spiska, s ciljem provjere podataka i otklanjanja uočenih nepravilnosti kod nadležnog organa.

 

Izvod iz Centralnog biračkog spiska za izbornu jedinicu 047A Lukavac izložen je na uvid  javnosti u trajanju od 30 dana,  odnosno u periodu od 09.06. 2018. do 09.07.2018.godine.


 

Izvodi iz Centralnog biračkog spiska za odgovarajuću mjesnu zajednicu dostavljeni su  vijećima mjesnih zajednice uz obavijest da su dužni omogućiti građanima uvid u dostavljeni spisak u prostorijama mjesne zajednice ili isti javno izložiti na adekvatnom mjestu.

 

Po potrebi u pojedinim naseljima  će se organizovati prisustvo članova OIK-a, uposlenika centra za birački spisak ili drugog ovlaštenog lica, u određene dane tokom izlaganja izvoda, s ciljem pružanja mogućnosti građanima da izvrše uvid, kao i zbog  davanja odgovara na upit građana u vezi sa izvodom i otklanjanje eventualno uočenih nepravilnosti.

 

Uvid u Izvod iz Centralnog biračkog spiska može se izvšiti i u sjedištu Općinske izborne komisije u zgradi Općine Lukavac (kancelarija broj 27) i  Centru za birački spisak Općine Lukavac (kancelarija broj 47), radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.Izvod je dostupan i na web stranici Općine Lukavac.

 

Građani ispravku nepavilnosti u izvodu, vezano za lične podatke, mogu tražiti od organa nadležnog za izmjenu ličnih podataka , a upute za otklanjanje  nepravilnosti vezano za raspored na biračko mjesto mogu tražiti od Općinske izborne komisije Lukavac. Ukoliko građani uoče da su u izvodu upisana umrla lica o tome trebaju obavijestiti OIK, s ciljem preduzimanja aktivnosti za brisanja istih iz izvoda.

 

(RTV Lukavac)