Naslovna AKTUELNO Počinje ljetnja sezona na Bjelašnici i Igmanu

Počinje ljetnja sezona na Bjelašnici i Igmanu

Ski centar Bjelašnica i Igman po ljetnoj šemi počinju s radom u subotu, 27. juna 2020. godine, saopćeno je iz Olimpijskog centra ZOI’84.

 

Radno vrijeme šestosjedne žičare za panoramsko razgledanje će biti od 10:00 do 18:00 sati svaki dan osim ponedjeljka, a na dan otvorenja ljetne sezone svim posjetiocima će biti omogućena besplatna vožnja žičarom i besplatan parking uz obavezno pridržavanje mjera FUCZ-a.

 

Od nedjelje korisnici usluga vertikalnog transporta će plaćati po cijenama 10 KM, a uz dobrovoljni pokaz lične karte po cijeni od 7 KM i niže cijene parkinga u odnosu na prethodne godine.

 

Pored navedene usluge svi posjetioci mogu uživati u asortimanu sportskih usluga tenisa, fudbala, planinskog šetanja i drugih rekreativnih aktivnosti. Ljubiteljima planinskog biciklizma omogućen je transport bicikala na šestosjednoj žičari.

 

Osim u izvanrednom prirodnom pejzažu, Olimpijski centar ZOI’84 poziva sve ljubitelje planina da uživaju u sportskim atrakcijama poput paraglajdinga i mountain-bikinga, te i da sami učestvuju u aktivnom šetanju Olimpijskom planinom ili uživaju u trčanju na čistom planinskom zraku.

 

U nove pohode na Bjelašnicu i Igman. Vaša ljetna avantura može da počne.