Naslovna AKTUELNO Počinje realizacija WATSAN projekta

Počinje realizacija WATSAN projekta

ZVANIČNO POTPISAN UGOVOR

U kabinetu općinskog načelnika u petak popodne izvršeno je zvanično potpisivanje Ugovora o odvodnji oborinskih i otpadnih voda u gradu Lukavac. Ugovor su potpisale Općina Lukavac i izvođač radova firma Roading d.o.o.Gračanica. Dio je ovo velikog projekta WATSAN u kojem među 20 općina u BiH učestvuje i Općina Lukavac.

 

Podsjećamo, Općina Lukavac objavila je tender za izvođenje radova na izgradnji kolektora za oborinske vode i kolektora otpadnih voda kako bi se grad povezao sa lokacijom za centralni uređaj za prečišćavanje u Lukavcu. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4.384.615,49 KM bez PDV-a.

 

Prema projektnom zadatku, kolektor je dimenzionisan na sanitarno fekalne otpadne vode za sljedeće mjesne zajednice: Lukavac Grad, Lukavac Mjesto, Bistarac Gornji, Bistarac Donji, Huskići, Hrvati, Modrac, Tabaci i Puračić.

 

Općina Lukavac preuzela je obavezu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa o čemu je upoznat izvođač radova i o istom će biti sačinjen zapisnik sa materijalnim dokazima u prilogu istog na navedene okolnosti.