Naslovna AKTUELNO Podrška realizaciji projekta Socijalni dan u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH

Podrška realizaciji projekta Socijalni dan u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH

OPĆINA LUKAVAC PRVI PUTA U HISTORIJI IMA NAČELNICU

Danas je Općina Lukavac omogućila da pet srednjoškolaca iz Elektro-mašinske i Ekonomsko-hemijske škole Lukavac provede jedan radni dan u Općini Lukavac, u okviru Socijalnog dana u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

 

Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom BiH koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima.


 

Srednjoškolci će dobiti priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, a svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje.

 

Danas je jedna učenica na mjestu Općinskog načelnika i provest će tu jedan radni dan, upoznati se sa svim aktivnostima i obavezama koje nosi jedan radni dan Načelnika Općine.

 

Ostale učenice raspoređene su u sljedećim službama: Službi za upravu, društvene djelatnosti, mlade i BIZ; Službi za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša; Službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Službi za budžet i finansije.