Naslovna AKTUELNO Pojavile se lažne Facebook stranice s imenom Edina Džeke namijenjene prikupljanju sredstava

Pojavile se lažne Facebook stranice s imenom Edina Džeke namijenjene prikupljanju sredstava

Na društvenoj mreži Facebook posljednjih dana postala je aktuelna lažna stranica koja nosi ime kapitena nogometna reprezentacije BiH Edina Džeke, a koja svojim pratiocima obećava nagrade te pomoć najugroženijim porodicama usljed pandemije koronavirusa.

 

 

 

 

Mnogo je korisnika koji su prijhavili ovu stranicu i raskrinkali navodnu namjeru da pomažu ljudima te svojim pratiocima osiguraju nagradu ukoliko dijele njihove objave na Facebooku.

 

 

 

 

S tim u vezi, iz PR službe Edina Džeke demantovali su bilo kakvu povezanost s ovom stranicom te su apelovali da, kada je u pitanju naš kapiten, jedino prate njegove verifikovane stranice na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

 

 

 

 

Također, treba reći i to da s pomenute lažne stranice koje nose ime našeg igrača često traže lične podatke građana, a koji se kasnije mogu zloupotrijebiti i iskoristiti u druge svrhe.

 

 

 

 

 

Na građane BiH i sve korisnike Facebooka još jednom apelujemo da budu oprezni pri dijeljenju ličnih podataka te da su “humanitarne pomoći i nagrade” najlakši način da budu prevareni.