Naslovna AKTUELNO Pokrenuta kampanja ˝Pobijedimo pandemiju zajedno˝

Pokrenuta kampanja ˝Pobijedimo pandemiju zajedno˝

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “PIPOL” krajem mjeseca marta pokrenulo je kampanju “POBIJEDIMO PANDEMIJU ZAJEDNO/COWIN-20GETHER” koja je imala za cilj da ublaži negativne posljedice uzrokovane pandemijom COVID-19 za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, i članove njihovih porodica.

 

Kampanju “POBIJEDIMO PANDEMIJU ZAJEDNO” podržale su društveno odgovorne kompanije Violeta i ATACO koje su donirali higijenske i prehrambene proizvode iz svog asortimana, i na taj način, bar na kratko, olakšali svakodnevnicu članova Udruženja širom Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta i dijela RS-a.

 

Društveno odgovorna kompanija BH Telecom d.d., u sklopu programa podrške obrazovnim ustanovama, obezbjedila je i osam laptopa za praćenje online nastave učenicima osnovnih i srednjih škola, članovima udruženja “PIPOL”.

 

“Kampanja podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i članovima njihovih porodica će se realizovati i u narednom periodu. Pozivamo društveno odgovorne kompanije da pruže podršku super junacima sa maskicama na licu donacijom prehrambenih, higijenskih i drugih proizvoda i opreme. Pomoć možete pružiti i uplatom na transakcijski račun broj 33863 022 00 84 330 otvoren u UniCredit bank ili pozivom na humanitarni telefon 090 291 006 čime donirate 2 KM.

 


Više informacija o kampanji “POBIJEDIMO PANDEMIJU ZAJEDNO/COWIN 20GETHER” možete dobiti putem službenog e mail-a: [email protected], [email protected] ili na telefon 061 200 636.” – Amra Saračević, predsjednica udruženja “PIPOL”.