Naslovna AKTUELNO Položen kamen temeljac za novu halu Boxmark Leather d.o.o. (VIDEO)

Položen kamen temeljac za novu halu Boxmark Leather d.o.o. (VIDEO)

Danas je održana kratka svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju nove proizvodne pogona hale Boxmark Leather d.o.o.

 

Boxmark Leather d.o.o. Lukavac u vlasništvu je austrijske kompanije Boxmark Holding iz Feldbacha te dio je Grupacija Boxmark koja je specializirana za proizvodnju kože i kožnih proizvoda.

 

Rade za potrebe automobilske industrije, renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Audi, BMW, VW, Škoda i ostali.

 

Grupacija zapošljava oko 5.000 radnika širom svijeta – Austrija, Slovenija, Hrvatska, Argentina, Kina i Meksiko dok Boxmark Leather d.o.o. Lukavac upošljava preko 800 Radnika sa tendencijom upošljavanja najmanje 1500 Radnika do kraja 2021. godine.

 

Započeta izgradnja objekata je podijeljena na dva nivoa, što ima za cilj da se prva proizvodna hala, od 7.500 m² završi do kraja aprila 2021. godine. Drugi nivo izgradnje, koji je trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije, planirano je da se završi do kraja 2021.godine i obuhvata 15.000 m².

 

Po okončanju izgradnje, Boxmark Leather će imati na raspolaganju 27.000 m² za proizvodnju, uključujući postojeći objekat.

Skup su svojim prisustvom uveličali dr. Denis Zvizdić, član kolegija Predstavničkog doma, Premier TK, dr. Denijal Tulumović, dr. Bego Gutić, bivši premijer TK i Edin Delić,  načelnik Općine Lukavac, koji su zajedno sa sirektorom Matejom Bastič i položili kamen temeljac.

 

Događaju je prisustvovala i ekipa RTV Lukavac. Pogledajte video prilog Edine Husović:

 

 

 

(RTV Lukavac)