Naslovna Vijesti Pomozimo Ružici Josipović iz Ljubača kod Tuzle da prohoda!

Pomozimo Ružici Josipović iz Ljubača kod Tuzle da prohoda!

Pedesetdvogodišnjoj Ružici Josipović u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli prošle godine uspostavljena je dijagnoza Melitis vertebrae thoracalis Th2-Th6 i od tada traje njena grčevita borba u kojoj želi ponovo stati na svoje noge.

Njena kćerka Zorica Divković za Klix.ba kaže da je sve počelo od problema u predjelu stomaka, a nakon urađene magnetne rezonance u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli kod Ružice su uslijedile slabost i utrnulost donjih ekstremiteta.

“Ljekari su je uspjeli podići na noge, ali u decembru prošle godine ponovo joj se stanje pogoršalo te je do danas nepokretna i u krevetu. I pored boravka u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli i terapija u Banji Ilidža u Gradačcu ona je još uvijek nepokretna, pa se sada predlaže odlazak na liječenje u Zagreb”, kaže nam Zorica Divković.

Prema dostavljenom predračunu, fizikalne terapije u trajanju od 12 sedmica u Poliklinici Glavić u Zagrebu koštaju 31.000 konvertibilnih maraka koje porodica Ružice Josipović samostalno nije u prilici obezbijediti.

“Ovi troškovi su bez hrane, smještaja i lijekova, a uz mamu mora biti još jedna osoba, što iziskuje dodatne troškove”, dodaje Zorica Divković, naglasivši da se o njenoj majci brine suprug Zoran.

Svi koji žele posjetiti Ružicu Josipović morat će krenuti put Ljubača nadomak Tuzle, na adresu Morančani broj 98, a moguće je kontaktirati i putem broja telefona 061/844-472.

Svi oni koji novčano žele pomoći Ružici Josipović uplate mogu izvršiti na sljedeće brojeve računa:

Za doniranje iz BiH:

Raifeissen bank d.d. BiH
Ružica Josipović
Adresa: Morančani 98, Tuzla
Transakcijski račun: 1613000089383906Za doniranje iz inozemstva:

Raifeissen bank d.d. BiH
Adresa: Zmaja od Bosne b.b., Sarajevo, BiH
Swift code: RZBABA2S
Iban code: BA391613000089383906
Full beneficiary name: Ružica Josipović
Full beneficiary adress: Morančani 98, TuzlaPayPal: paypal.me/RuzicaJosipovic