Naslovna AKTUELNO Porodici Karajić u Lukavcu onemogućeno pripajanje na kanalizacionu mrežu (VIDEO)

Porodici Karajić u Lukavcu onemogućeno pripajanje na kanalizacionu mrežu (VIDEO)2001. Godine Karajić Mevludin izgradio je kuću u ulici Branka Ćopića u Lukavcu. U njoj je sa svojom porodicom živio bez problema do 2014. godine kada mu je, zbog prigovora komšije, općinska Služba za inspekcijske poslove izdala rješenje da izgradi septičku jamu, a dotadašnje korištenje kanalizacije od strane komšije 2014. je fizički obustavljeno.

 

Mevludin je na osnovu rješenja općinske inspekcije u svom dvorištu napravio septičku jamu i od tada nastaju svi problemi.

 

 

Mevludinovu priču potvrđuje i rješenje Službe za inspekcijske poslove Općine Lukavac od 30. novembra 2017. godine kojim se nalaže pomenutom komšiji da omogući priključenje na gradsku kanalizacionu mrežu Karajić Mevludinu, te na taj način spriječi izlivanje fekalnih voda u gradskoj zoni. Iako je prošlo skoro dvije godine od kako je rješenje postalo pravosnažno isto na terenu nije realizovano, a rok za izvršenje pomenutog rješenja bilo je 15 dana.

 

Višegodišnji problem sa kanalizacionom infrastrukturom porodice Karajić postaje nesnošljiv prilikom kišnih padavina, kada zbog začepljenja septičke jame dolazi do izlijevanja fekalnog otpada po dvorištu, a više puta su fekalne vode kroz sanitarne otvore poplavile dom Karajića.

 

 

Po ovom pitanju kontaktirali smo i Službu za inspekcijske poslove gdje su nam kazali da će se o ovom problemu očitovati za nekoliko dana kako bi se prikupila sva potrebna dokumentacija, te javnost upoznala sa svim detaljima ovog slučaja.

 

O mukama ove porodice saznajte više u video prilogu Alema Meškovića.

 

(RTV Lukavac)