Naslovna AKTUELNO Potpisan ugovor za najveću borbu u boksu

Potpisan ugovor za najveću borbu u boksu


ANTHONY JOSHUA borit će se protiv Tysona Furyja za ujedinjenje titula WBA, IBF, WBO i WBC.

 

Joshua, 31-godišnji Britanac, drži titule IBF, WBO i WBA, a njegov godinu dana stariji sunarodnjak je WBC-ov prvak od veljače prošle godine kada je pobijedio Deontaya Wildera. Ugovor na dvije borbe potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.

“Sve je potpisano. Uskoro će se znati kad i gdje će doći do prve borbe”, rekao je Joshuin agent Eddie Hearn.

Joshua u karijeri ima jedan poraz, a Fury je neporažen.

“Nikada nisam vidio da je skinuo nekom glavu s ramena u njegove 22 borbe. Dugo se ovo kuhalo, dugo su me izbjegavali i sada će se napokon dogoditi. Možda će pobjeći, možda će prihvatiti, u svakom slučaju, nema scenarija u kojem može pobijediti. Mislim da nije dobar koliko ga ljudi uzdižu, mislim da nema potrebno samopouzdanje. Imao je slaba posljednja dva nastupa. U boksu je sve u kakvoj si formi, on nije pokazao formu u posljednje dvije borbe, ja jesam. Mislim da ću ga pobijediti jako rano, u prvoj ili drugoj rundi”, rekao je nedavno Fury koji je u karijeri odradio 31 borbu i upisao 30 pobjeda, uz jednu neriješenu borbu s Wilderom.

Daily Mail je ranije pisao da bi se Fury i Joshua mogli boriti u svibnju, ali izvan Velike Britanije.

“Iskreno, prestao sam i trenirati. Trenutno sam na između osam i 12 piva dnevno. Ne jedem i sve kalorije koje dobivam unosim kroz alkohol. Odmaram se, želim malo uživati i ne razmišljam o toj borbi”, rekao je Fury prije nekoliko dana dok je čekao da ugovor potpiše i Joshua, piše Index.hr.