Naslovna AKTUELNO Potpisani ugovori za manifestacije od općeg interesa

Potpisani ugovori za manifestacije od općeg interesa

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličilo je potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima sredstava prema Kalendaru manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton u 2018. godini.

 

Na spisku za 2018. godina  nalazi se 50 korisnika, a sredstva su namijenjena neprofitnim organizacijama, drugim nivoima vlasti i privatnim poduzećima i poduzetnicima. Zastupljene su sve vrste umjetnosti kao i nekoliko udruženja koja se bave socijalnom inkluzijom osoba sa invaliditetom.


 

„Shodno povećanju sredstava za ove namjene u odnosu na protekle godine“, istaknula je ovom prilikom ministrica Slavena Vojinović, „a riječ je u ukupnom iznosu od 100.000 KM, povećan je i broj manifestacija na njih 50. Od toga je jedna općina, jedan privredni subjekt i 48 udruženja, odnosno javnih ustanova koje se bave kulturom i zaštitom kulturno-historijskog naslijeđa našeg kantona. Vrlo smo ponosni na saradnju sa prisutnim subjektima i svi smo radili da taj Kalendar bude što kvalitetniji.“

 

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je donijelo Kalendar manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton u 2018. godini, na osnovu kriterija propisanih Odlukom o utvrđivanju kriterija, uslova i postupaka za raspodjelu sredstava za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton.

 

Na listi su se našle i manifestacije koje se održavaju u Dobošnici, Puračiću, Krtovi i Lukavcu. Kompletnu listu možete pogledati ovdje  

 

(Izvor:TIP)