Naslovna AKTUELNO Poziv snimateljima: Objavljen je Javni poziv za dodjelu godišnje nagrade JAN

Poziv snimateljima: Objavljen je Javni poziv za dodjelu godišnje nagrade JAN

Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini (ASBH) objavljuje Javni poziv za dodjelu godišnje nagrade JAN za snimateljska postignuća. U obzir ulaze sva filmska/TV djela emitovana u periodu od 1. novembra 2020. do 30. novembra 2021.

 

 


 

 

Nagrada nosi ime po proslavljenom BH snimatelju, začetniku te profesije, čuvenom Janu Beranu.

 

 

 

 

Javni poziv se odnosi za snimateljske radove u sljedećim kategorijama:

  • Igrani film
  • Filmska/TV serija
  • Dokumentarni film
  • Kratki igrani film
  • Studentski film
  • Reklamni video
  • Muzički video

 

 

 

Na konkurs za nagradu JAN može se prijaviti svako fizičko lice koje je državljanin Bosne i Hercegovine, koje ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine ili je rezident u Bosni i Hercegovini ili je član ASBH. Članstvo u ASBH nije preduslov za učešće u konkursu.

 

 

 

 

Prijave u kategorijama 1.- 4. (Igrani film, Filmska/TV serija, Dokumentarni film i Kratki igrani film) moguće su za djelo autora/ice koji ispunjava gore navedene uvjete, koje je realizovano u BiH produkciji/ koprodukciji ili inostranoj produkciji.

 

 

 

 

Za kategoriju 5. (Studentski film) mogu se prijaviti autori/ce koji ispunjavaju gore navedene uvijete, za filmsko djelo koje je realizovano u sklopu nastavnog plana i programa filmske ili neke druge srodne umjetničke visokoškolske ustanove. Autor/ica u ovoj kategoriji mora imati status student/ica u vrijeme produkcije predloženog dijela.

 

 

 

 

Za kategorije 6. i 7. (Reklamni/ Muzički video) mogu se prijaviti autori/ce koji ispunjavaju gore navedene uvjete, za djelo koje je realizovano u BiH produkciji/ koprodukciji ili inostranoj produkciji. Predloženo djelo treba da bude javno emitovano do trenutka prijave na konkurs.

 

 

 

 

Radovi se šalju u digitalnoj formi ili preko linka na mail adresu: [email protected] Konkurs je otvoren od 8. novembra do 10. decembra 2021.

 

 

 

 

Nominovani kandidati/kinje za nagrade se objavljuju do 25. decembra 2021. godine. Dodjela nagrade JAN planirana je za 17. januar 2022. godine.

 

 

 

 

 

Prijava mora da sadrži: 1. Lični podaci autora/ice (ime prezime, adresa, kontakt), 2. CV autora/ice, 3. Link za kandidovano filmsko djelo i u koju kategoriju aplicira, 4. Podaci o filmskom djelu (naziv, režija, scenario, produkcija, datum premijere).

 

 

 

 

 

Nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje. Više informacija potražite ovdje.