Naslovna AKTUELNO Predstavnici Ambasade Republike Makedonije u posjeti Općini Lukavac

Predstavnici Ambasade Republike Makedonije u posjeti Općini Lukavac

U posjeti Općini Lukavac boravili su Riste Velkovski, otpravnik poslova Ambasade Republike Makedonije  i Reshat Berisha, treći sekretar ambasade.

 

Cilj posjete bio je bliže upoznavanje sa sadržajem 17. Međunarodnog sajma turizma i ekologije LIST 2019. koji će se održati u Lukavcu od 9. do 11. maja ove godine. 

U ime Općinskog načelnika delegaciju je primio Aziz Čačković, predsjednik Organizacionog Odbora Sajma i savjetnik Općinskog načelnika, a sastanku je prisustvovao i gospodin Izet Nuhanović, direktor Sajma.

 

Gosti su upoznati sa obimom aktivnosti, sadržajem i propratnim manifestacijama Sajma.

 

U otvorenom i vrlo srdačnom razgovoru potvrđeno je učešće privrednika i predstavnika privredne komore iz Republike  Makedonije na ovom sajmu, a posebno je naglašena želja za saradnjom u oblasti kulture i razmjeni iskustava zaštite Ohridskog jezera od otpadnih voda koja bi se mogla primijeniti u  procesu zaštite jezera Modrac.

 

Riste Velkovski je naglasio mogućnost da u narednom periodu predloži nadležnom ministarstvu imenovanje počasnog konzula Republike Makedonije u BiH sa sjedištem u Lukavcu što bi svakako doprinijelo uspostavljanju čvršće poslovne i kulturne saradnje, kako između Lukavca i Ohrida tako i između dvije države.