Naslovna AKTUELNO Premijer Denijal Tulumović uputio čestitku povodom Božića

Premijer Denijal Tulumović uputio čestitku povodom Božića

U povodu nastupajućeg katoličkog blagdana Božića premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

 

„Svim kršćanima koji slave nastupajuće Božićne praznike u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem iskrene čestitke. Božić je blagdan mira i dobra. To je praznik koji kršćanske vjernike, ali i sve ljude dobre volje, nadahnjuje da čine dobro i da budući dani budu prožeti s više ljudskosti, međusobnog poštovanja i svima potrebnog blagostanja.

 

Vjerujem da će i ovaj Božić donijeti mnoštvo radosti svima nama i doprinijeti atmosferi zajedništva koja u našoj zemlji svoju punu vrijednost doživljava upravo u ovo vrijeme kada obilježavamo nekoliko praznika.

 

Također, imajući u vidu aktualnu epidemiološku situaciju, ovu čestitku želim iskoristiti da sve sugrađane pozovem da suzdržanošću, socijalnom distancom i obilježavanjem Božića u krugu najuže porodice i uz pridržavanje mjera koje nam preporučuju zdravstveni radnici, pokažemo svoju privrženost i brigu za svoje najdraže.“