Naslovna AKTUELNO Premijer TK upriličio prijem za Harisa Brkića iz Poljica

Premijer TK upriličio prijem za Harisa Brkića iz Poljica


Novu, 2020. godinu premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je započeo prijemom za Harisa Brkića, prvog studenta iz Bosne i Hercegovine koji je sa prosječnom ocjenom 5.0 završio eminentni Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Sjedinjenim Američkim državama.

 

Govoreći o značaju i renomeu ovog instituta, dovoljno je reći da su do sada je iz MIT univerziteta izašla 63 nobelovca i jedno je od američkih sveučilišta s najvećim fundusom za istraživanje.

 

Haris Brkić je rođen 1996. godine u Lukavcu, a trenutno je, nakon diplomiranja svoje školovanje nastavio na postdiplomskom studiju na ovom univerzitetu.

 

Brkić je istaknuo da su ključ uspjeha rad, red i disciplina, kao i dobra organizacija i način na koji se uči.

 

Premijer Tulumović i ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić su Brkiću i članovima njegove porodice čestitali na ostvarenom uspjehu.

 

„Ovakvi rezultati i uspjesi naših ljudi najbolja su reklama za Bosnu i Hercegovinu. Ovo su naši najbolji ambasadori. Dosadašnji rezultati pokazatelj su ispravne orijentacije i opredjeljenja, kako mladog Harisa, tako i njegove porodice“, kazao je premijer Tulumović čestitajući Brkiću na ostvarenom uspjehu.