Naslovna AKTUELNO Preminuo lukavački muzičar i profesor

Preminuo lukavački muzičar i profesor

U Hadžićima nedaleko od Sarajeva u subotu navečer došlo je do nesreće u kojoj je usljed udara električne energije poginuo lukavački muzičar, profesor na Univerzitetu u Tuzli, doktor Rijad Šišić.

 

Naime, nesreća se desila u 18:50 sati, a osoba je stradala usljed posljedica strujnog udara tokom montiranja muzičkog instrumenta, potvrđeno je iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.


 

Nezvanično, tragedija se desila u jednom od hadžićkih kafića, a nakon udara struje službenici hitne pomoći su pokušali reanimaciju, ali nažalost nisu uspjeli te je konstatovana smrt.

U Lukavcu održan BLACKBOX festival (VIDEO)

Dr.sc. Rijad Šišić rođen je 17. aprila 1975. godine u Gračanici. Osnovnu i srednju školu završio je u Lukavcu, a Rudarsko-geološki fakultet upisao je školske 1994/95. godine.

 

Još kao student III godine počeo se zanimati i baviti naučno-istraživačkim radom, učestvujući u izradi većeg broja elaborata, projekata i studija pri tadašnjoj Katedri za energetske resurse, sigurnost i ekologiju Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Tuzla.