Naslovna AKTUELNO Preminuo uposlenik RTV TK Eldar Dropić

Preminuo uposlenik RTV TK Eldar Dropić

Na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze COVID-19. Premino je djelatnik RTV TK Eldar Dropić iz Tuzle.

 

Sa novim smrtnim ishodom u Tuzlanskom kantonu do danas je evidentirano 128 smrtnih slučajeva koja se dovode u vezu sa zarazom koronavirusa.

 

U ovom kantonu trenutno je aktivno pozitivnih 376 osoba. U protekla 24 sata testirano je 259 uzoraka. U UKC-u Tuzla je hospitaliziran 51 pacijen, 7 je priključeno na respirator.

 

U kućnoj izolaciji se nalazi 325 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus. Pod zdravstvenim nadzorom je 598 osoba.

 

˝S velikom tugom vas obavještavamo da je rano jutros preminuo naš kolega Eldar Dropić-Dropa. Posljednjih 15-ak dana na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli borio se s infekcijom prouzrokovanom korona-virusom, ali, nažalost, borba nije uspjela.

 

Rođen je u Tuzli 2. februara 1970. godine. Tokom agresije na našu domovinu stao je u redove Armije Bosne i Hercegovine. Odmah nakon rata zaposlio se u Radio-televiziji Tuzlanskog kantona, gdje je proveo cijeli svoj radni vijek.

 

Radio je na poslovima montažera, predano, s lakoćom, uvijek s rješenjima za svaki problem. Bio je naš drug, s kojim smo se mogli o svemu šaliti osim o Fudbalskom klubu “Sloboda”.

 

Vijest o njegovoj smrti donijela je šok i veliku prazninu u naš kolektiv.

 

Iza kolege Dropića ostali su sin Dino i supruga Muraza. O terminu posljednjeg ispraćaja ćemo vas blagovremeno obavijestiti˝, saopšteno je iz RTVTK.