Naslovna AKTUELNO Preminuo vrhbosanski svećenik Pero Iljkić

Preminuo vrhbosanski svećenik Pero IljkićNakon kraće bolesti, odnosno moždanoga udara, preminuo je u sarajevskom Sveučilišnom kliničkom centru, u jutarnjim satima 7. rujna, vrhbosanski svećenik Pero Iljkić.

 

Vlč. Pero je rođen 1. listopada 1963. u Gradačcu od roditelja pok. Jakova Iljkića Serafine rođOmazić koji su bili nastanjeni u župi Čardak u Bosanskoj Posavini. Nakon osnovnoga obrazovanja u Čardaku i gimnazije u Dubrovniku, teologiju je završio u Sarajevu gdje je 1989. zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije. Vrijeme posljednjega rata proveo je na službi u Sarajevu, gdje je bio župnikom u Novom Gradu.

 

Uz ostale svećeničke službe, dugo godina je župnički predvodio vjerničku zajednicu u Lukavcu te je bio dekan Tuzlanskoga dekanata.

 

Bolest, a potom i smrt, ga je zadesila dok je obavljao službu župnika u Doboju.

 

Pok. Pero Iljkić, kojega su kolege i narod od milja zvali Kvisko, bio je svećenik vedroga duha, uvijek spreman nesebično svima pomoći te je njegova dobrota uvijek išla ispred njega u svako mjesto kamo je kanio doći ili bio poslan.

 

Ispraćaj tijela pokojnog svećenika Pere bit će u 9:00 h u utorak 10. rujna, u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, a misa zadušnica istoga dana u 15:00h u crkvi u Čardaku nakon koje je ukop na mjesnom groblju.