Naslovna AKTUELNO Prezentiran prijedlog novog regulacionog plana Lukavca

Prezentiran prijedlog novog regulacionog plana Lukavca

Prezentacija Regulacionog plana Lukavac grad Centar 1 i Centar 2  za period 2015.-2035. upriličena je u prostorijama Općine Lukavac.

 

Prezentaciji plana su, pored načelnika Edina Delića i njegovih saradnika, prisustvovali članovi savjeta Službe za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Općine Lukavac i članovi nekoliko političkih subjekata.

 

Predstavnici IPSA instituta, nosioca izrade planskog dokumenata, prisutne su upoznali sa metodologijom izrade urbanističkog plana,osnovama koncepcijske izrade i uređenja prostorne cjeline, planom urbanog područja općine, razvojem centra, fizičkom strukturom i drugim cjelinama ovoga plana, kao i smjernice za rješavanje određenih nedostataka.

 

Nakon prezentacije, načelnik Edin Delić pohvalio je autore dokumenta,  te predložio konkretna rješenja, posebno ona  koja se odnose na poboljšanje dinamike odvijanja saobraćaja u gradskoj zoni.

 

Predložene izmjene, koje su i od strane stručnih lica okarakterisane kao kvalitetne i konstruktivne, prihvatili  su predstavnici IPSA Instiututa.

 

Uz predložene izmjene, dokument je jednoglasno prihvaćen od strane učesnika prezentacije sa pravom glasa, te ide i dalju proceduru.

 

 

(RTV Lukavac)