Naslovna Magazin Pri kraju radovi na Titovoj pećini, uskoro otvorenje

Pri kraju radovi na Titovoj pećini, uskoro otvorenje


Titova pećina, kulturno-istorijski spomenik u okviru Spomen-kompleksa “25. maj” u Drvaru, biće otvoren 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, rekla je načelnica opštine Dušica Runić.

 

Runić je naglasila da je 9. maj važan dan za cijeli svijet, a posebno za Drvar – nekadašnji grad heroj koji je dokazao svoje antifašističko lice i danas ponosno čuva istorijske činjenice i antifašistički duh naroda koji žive u njemu.

 

Ona je podsjetila da je Titova pećina za turiste zatvorena prošle godine kada je usljed elementarnih nepogoda odron uništio baraku na ulazu, a sredstva za obnovu, u iznosu od 50.000 KM, obezbijedila je Vlada Federacije BiH.

 

“Radovi su počeli tokom prošle godine postavljanjem vertikalne žičane zaštite na stijenama iznad baraka. Ostalo je još da uradimo sanaciju baraka, uređenje pristupnog puta i elektrifikaciju”, rekla je Runićeva.

 

Runić je istakla da je jedini prihod koji opština Drvar direktno ostvaruje od turizma prodaja ulaznica za Titovu pećinu, zbog čega je veoma važno što će ovaj kulturno-istorijski spomenik biti ponovo otvoren.