Naslovna AKTUELNO Prihod od prodaje knjige ‘Da vam Minka nešto kaže’ namijenjen Centru za...

Prihod od prodaje knjige ‘Da vam Minka nešto kaže’ namijenjen Centru za autizam


Bh. pisac Hazim Hadžić sa adresom u Beču objavio je novu knjigu pod nazivom “Da vam Minka nešto kaže”.

 

Riječ je o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima naše svakodnevice, dostigao popularnost od više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama.

 

Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hazim je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija – čovjek, a religija – jednostavnost.

 

Koristeći se jednostavnim životnim situacijama autor s lakoćom dopire do svih nas, bilo da smo iz Kalesije ili Beograda. Njegova nepresušna inspiracija, koja proizilazi iz nesebičnog interesovanja za ljude i komunikacije sa njima, obuhvatila je i obradila skoro sve sfere života jednog čovjeka. Zahvaljujući jednostavnim, za region Tuzle karakterističnim jezikom, jasno možemo videti i čuti Miljanovce i kuću u kojoj Minka živi, njenu porodicu, knjige za učenje njemačkog jezika, autobus koji pristaje blizu njene kuće da je vozi na faks, kompjuter na kojem joj je upaljen YouTube, Instagram i Word, stoji u izvodu iz recenzije Dušice Pavlović Kosmo, prenosi Fena.

 

Cijeli prihod od prodaje ovog izdanja usmjeren je u završetak izgradnje Centra za autizam u Tuzli i za podržavanje radionica studenata sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, koje bi imale za cilj razvijanje svijesti o postojanju osoba s autizmom u bh.društvu.