Naslovna AKTUELNO Prijavite se na foto konkurs ,,Studentski život u BiH”

Prijavite se na foto konkurs ,,Studentski život u BiH”

Omladinski pokret Revolt otvara poziv za foto izložbu “Studentski život u BiH” koja je dio studentskog foruma “Gdje smo sad?”. Na foto konkursu imaju pravo učešća svi/e studenti/ce u Bosni i Hercegovini koji/e pripadaju kategoriji mladih (do navršenih 30 godina).

 

Tema treba dati odgovor kakav je studentski život u BiH. Cilj je da se fotografijom prikažu svakodnevni studentski problemi, životne situacije i događaji, odnosno životni standard kakav živi prosječan/na student/ica u BiH.

 

Autori/ice su lično odgovorni/e za prikazani motiv na fotografiji i za eventualna kršenja autorskih prava, te slanjem fotografija daju organizatoru foto konkursa pravo na korištenje istih. Svaki/a autor/ica ima pravo poslati najviše 3 fotografije bilo koje tehnike, CB ili u boji. Fotografije smiju biti obrađene u okvirima osnovnih načela obrade fotografija, intervencije poput grafičkog dizajna neće se prihvatiti. Fotografije se šalju u digitalnom obliku u formatu JPEG ili JGP.

 

Stručni žiri će odabrati tri najbolje fotografije koje će biti nagrađene novčanom nagradom:

 

1. mjesto – 150 KM
2. mjesto – 50 KM
3. mjesto – 50 KM

 

Konkurs je otvoren do 09.11.2018. godine do 23:59h nakon čega će stručni žiri nagraditi tri najbolje fotografije. Nagrade će biti uručene na dan izložbe, 30.11.2018.godine.

 

Fotografije slati elektronskim putem na email adresu [email protected] sa naznakom “FOTO KONKURS”, uz fotografije poslati osnovne informacije o autoru/ici i naziv svake fotografije sa pratećim opisom. (u word dokumentu”, a fotografije označiti (ne više od 15 znakova).

 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem emaila [email protected], na kontakt broj +38762355326 ili putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/omladinskipokret.revolt/