Naslovna Vijesti Prof.dr Samir Delibegović ušao u ACS!

Prof.dr Samir Delibegović ušao u ACS!

Na Kongresu American college of surgeons, koji se održavao od 27.10.do 31.10.2019. u San Francisku, SAD, održana je i ceremonija proglašenja novih članova. Novi član ovog prestižnog hirurškog udruženja postao je Prof.dr med.sci. Samir Delibegović iz Tuzle, kao prvi hirurg iz Bosne i Hercegovine. Priznanje je obezbijedio dugotrajni samoprijekorni rad Prof. Delibegovića, sa njegovim pristupom svojoj struci, angažovanosti u stalnom razvoju i predanosti radu. Jedanje je od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u Bosni I Hercegovini. Izdao je više medicinskih knjiga kao autor i koautor. Organizator stručnih medicinskih skupova radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata, te autor je brojnih znanstvenih članaka u svjetskim časopisima iz područja hirurgije.

Ovo jeste priznanje i cijeloj bosanskohercegovačkoj hirurgiji. Članstvo prof. Delibegovića olakšat će prijem novih članova iz Bosne i Hercegovine, posebno članova Udruženja endoskopskih hirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović a članstvo u ACS olakšati će dalji razvoj hirurgije u Bosni i Hercegovini.

Kongresu koji se održavao u Moscone  kongresnom centru u San Francisku, prisustvovalo je preko deset hiljada učesnika iz cijelog svijeta, a obuhvatao je sva područja hirurgije.