Naslovna Istaknuto Program obilježavanja Dana državnosti BiH u Lukavcu

Program obilježavanja Dana državnosti BiH u Lukavcu


Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembar prigodnim i svečanim sadržajima bit će obilježen i na područiju općine Lukavac. Komsija za obilježavanje značajnih datuma utvrdila je Program obilježavanja koji će i ove godine biti akcentiran na prigodne sadržaje kojim se nastoji dati puna pažnja i značaj ovom veoma značajnom historijskom datumu.

 

Prema protokolu delegacija Općine Lukavac koju će predvoditi Općinski načelnik, dr.sci. Edin Delić i predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac, Suad Salibašić zajedno sa saradnicima, predstavnicima boračkih udruženja sa naše općine, predstavnicima vjerskog i društvenog života položit će cvijeće na spomen obilježja u gradu i na taj način iskazati  poštovanje za sve žrtve koje su dali svoje živote za slobodu naše domovine Bosne i Hercegovine.

 

Polaganje cvijeća planirano je u 09:30 sati na Spomen kosturnicu poginulim učesnicima NOR-a , potom u 10:00 sati na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, dok je polaganje cvijeća na Spomen obilježju žrtvama genocida u Srebrenici planirano u 10:40 sati.

 

U 11.00 sati zakazana je i Svečana akademija koja će se održati u velikoj Sali Centra za kulturu Lukavac sa prigodnim referatom i programom posvećenom Danu državnosti Bosne i Hercegovine.